top of page

Winnaars editie 2023

Donderdag 15 juni 2023 was een spannende dag voor ongeveer 180 Haagse basisschoolleerlingen. Zij stonden namelijk in de finale van De Haagse Shuffle van Lonneke van Leth Dans en Haagse Aanpak Gezond Gewicht (GGD Haaglanden). De Haagse Shuffle is een driejarig onderwijsproject waarin Haagse leerlingen regelmatig bewegen om fitter te worden en meer zelfvertrouwen te krijgen. De finalisten streden voor een wisselbeker en cheques voor sportieve uitjes.


De inzendingen waren dit jaar van hoge kwaliteit: een bewijs dat ons driejarige workshoptraject op 30 Haagse basisscholen echt werkt en de fitheid, danservaring en het enthousiasme over bewegen van kinderen verbetert. Na weken ploeteren, voorbereiden, choreografieën instuderen en natuurlijk de laatste zenuwen in bedwang houden, was daar eindelijk de Challengedag.


Op deze dag streden scholen online tegen elkaar via een livestream. Al vroeg in de ochtend waren de technische teams op de finalescholen paraat om de live verbindingen tot stand te brengen. De jury bestaande uit breakdancer Carlos Rocha (010 B-boys) en Lonneke van Leth reden door Den Haag in de bekende roze limousine. Zij keken mee en gaven de finalisten live jurycommentaar. De auto reed na juryberaad naar de winnende school. Deze rit werd live gevolgd door de leerlingen en zodra de winnaars in de gaten hadden dat de auto in de buurt van hun school reed, renden ze naar buiten om de jury te verwelkomen!


De groepen 7 streden om de felbegeerde Haagse Shuffle wisselbeker en een cheque ter waarde van € 250 voor een sportief uitje. De winnaar van de Haagse Shuffle 2023 is: groep 7a van basisschool DE VLIEGER. Gefeliciteerd, jullie naam staat voor eeuwig op de wisselbeker gegraveerd! Jullie optreden getuigde van goed samenspel. Jullie hadden zelf een begin en eind bij de dans gemaakt en de Haagse Shuffle werd goed en strak uitgevoerd.


De groepen 8 hebben een jaar gewerkt aan een eigen Schooldans en konden de cheque ter waarde van € 500 voor een sportief uitje winnen. De winnaar is: groep 8 van de GELDERLANDSCHOOL - gefeliciteerd! Met zelf gekozen muziek, eigen gemaakte kostuums en het thema klimaat sprongen jullie eruit. Daarnaast werd de choreografie met veel leerlingen tegelijk goed uitgevoerd!


Graag willen wij alle Haagse Shuffle-leerlingen en leerkrachten bedanken voor jullie enthousiasme en inzet. Dit jaar stond bol van plezier en creatieve ideeën. Voor een enkele school is er voor het volgende schooljaar nog ruimte om deel te nemen. Op naar volgend jaar!


Voor meer informatie: www.haagseshuffle.nl
107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page