top of page

En de Kampioen Haagse Shuffle 2020 is...

OBS De Kameleon!


Jurylid, Lonneke van Leth:

‘’De leerlingen van OBS De Kameleon dansten met veel enthousiasme de Haagse Shuffle. En de hele school deed mee, het leefde echt op de school. De dans zag er heel strak uit, iedereen kende de dans goed. Er was echt een goede energieke vibe!

Ondanks dat zij één pasje te moeilijk vonden, hebben ze dat wel op een creatieve manier opgelost. En dat waarderen wij, het is belangrijk dat iedereen mee kan doen.’’


Leerlingen van OBS De Kameleon:


''Het is gewoon lekker bewegen en je kan er ook snel fit van worden. En ik ben gewoon heel blij dat wij hebben gewonnen!''


''We hebben heel veel geoefend. En er was nog een school dat heel goed was. Dus daarom had ik echt niet verwacht dat wij hadden gewonnen.''

Finaledag

Vanaf september leerden ruim 1500 basisschoolleerlingen de Haagse Shuffle! Iedere school kon een video inzenden voorzien van een plan hoe ze dit extra beweegmoment op school vast gaan houden. De vijf beste inzendingen zijn vandaag, vrijdag 20 november, bezocht en live beoordeeld door een professionele jury in een flitsende roze limousine. De finalist-scholen waren: OBS De Kameleon, OBS De Baanbreker, CBS De Bavinck, CBS Oranje Nassau en HSV Internationale basisschool.


Na deskundig beraad keerde de jury terug naar de winnende school: OBS De Kameleon! De leerlingen van OBS De Kameleon ontvingen een grote glimmende beker en een cheque van €500,- die per videoboodschap werd overhandigd door de directeur van GGD Haaglanden, Annette de Boer.


De Challenge

De Haagse Shuffle is een initiatief van de Haagse Aanpak Gezond Gewicht (HAGG) van GGD Haaglanden en het Haagse jeugddansgezelschap Lonneke van Leth Dans om kinderen in Den Haag meer te laten bewegen.

Sinds september zijn alle groepen 7 en 8 van Haagse basisscholen uitgedaagd om de Haagse Shuffle te dansen. De eerste 25 aanmeldingen hebben twee gratis workshops gekregen van de dansers van Lonneke van Leth Dans om zo de danspassen aan te leren. De leerlingen konden verder oefenen aan de hand van online tutorials.

Tot en met 17 november kregen de deelnemende scholen de tijd om een video in te zenden van hun mooiste uitvoering van de Haagse Shuffle, evenals een plan waarin zij aangeven hoe zij ook na deze challenge regelmatig blijven bewegen en ‘shufflen’. Uit alle inzendingen heeft de jury vijf scholen geselecteerd die vandaag zijn bezocht.


Volgend jaar komt de Haagse Shuffle terug met nieuwe danspassen en een nieuwe challenge!








69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page