Subsidie

Door financiele bijdragen van Fonds 1818, GGD Haaglanden, VSB Fonds en de gemeente Den Haag kunnen wij de Haagse Shuffle voor een kleine bijdrage aanbieden aan de scholen. 

De school gaat dit traject aan met Lonneke van Leth Dans en Haagse Aanpak Gezond Gewicht voor de volle drie jaar.

Haagse Shuffle eerste schooljaar succesvol! Voor schooljaar 22/23 zijn nieuwe scholen welkom!

 

Heb jij interesse om mee te doen met jouw school?

Dat kan in overleg met ons. Neem contact op met: zakelijk@lonnekevanleth.nl.

 

Na een pilot van de Haagse Shuffle in november 2020 en een succesvol driejarig programma in schooljaar 21/22 zijn er extra plekken voor scholen in schooljaar 22/23. Door dit traject van drie jaar leren kinderen extra dansvaardigheden en worden de beweegmomenten ingebed in de dagelijkse bezigheden op school. 

 

De groepen 6, 7 en 8 krijgen per schooljaar twaalf workshops naar wens van de school verspreid over het schooljaar.

In deze workshops zit een opbouw:

  • de groepen 6 leren een vereenvoudigde versie van de Haagse Shuffle, verschillende dansstijlen en de beginselen van het dansen van figuren (vierkanten, lijnen). 

  • De groepen 7 leren van alledaagse bewegingen een choreografie te maken en beoefenen de  originele versie van de Shuffle. 

  • De groepen 8 blijven in beweging met de originele versie van de Shuffle en maken een eigen schooldans. 

 

  • Voor de groepen 3, 4 en 5 maakt groep 6 middels een online tutorial korte energizers en ademhalings- en stretchoefeningen die gemakkelijk in de klas tussendoor uitgevoerd kunnen worden. 

 

  • Daarnaast worden scholen-challenges georganiseerd waarmee de Haagse Shuffle wisselbeker kan worden gewonnen en een cheque van €500 te besteden aan een sportief uitje.

 

  • Leerkrachten informeren we in een jaarlijkse workshop van twee uur over het waarom, hoe en wat van het inhoudelijk lesprogramma. Wanneer de leerkrachten een gezonde leefstijl bewust uitdragen en misschien zelfs lekker mee shuffelen, zijn leerlingen vaak nog meer gemotiveerd in de workshops.