haagseshufflepilotpsd (1).jpg

De

Haagse Shuffle

Challenge 2020

Vanaf september 2020 leerden ruim 1500 basisschoolleerlingen de Haagse Shuffle! Iedere school kon een video inzenden voorzien van een plan hoe ze dit extra beweegmoment op school vast gaan houden.

 

De vijf beste inzendingen zijn op vrijdag 20 november bezocht en live beoordeeld door een professionele jury in een flitsende roze limousine. De jury bestond uit: Lonneke van Leth (artistiek leider Lonneke van Leth Dans en choreograaf Haagse Shuffle) en Andy Ninvalle (breakdancer, beatboxer en choreograaf).

Na deskundig beraad keerde de jury terug naar de winnende school. De leerlingen van OBS De Kameleon ontvingen een grote glimmende beker en een cheque van €500,- die per videoboodschap werd overhandigd door de directeur van GGD Haaglanden, Annette de Boer.

 

De cheque van €500.- kan de winnende school besteden aan een sportief uitje of sportmateriaal voor de hele klas of school. Mogelijk gemaakt door de Haagse Aanpak Gezond Gewicht (HAGG) van GGD Haaglanden.

 

De Challenge

Sinds september zijn alle groepen 7 en 8 van Haagse basisscholen uitgedaagd om de Haagse Shuffle te dansen. De eerste 25 aanmeldingen hebben twee gratis workshops gekregen van de dansers van Lonneke van Leth Dans om zo de danspassen aan te leren. De leerlingen konden verder oefenen aan de hand van online tutorials. 

In 2021 komt de Haagse Shuffle terug met nieuwe danspassen en een nieuwe challenge!

HaagseShuffle_O5A5243.jpg