top of page

Jury Finale Haagse Shuffle 2020

Bijgewerkt op: 13 nov. 2020Hierbij presenteren wij de jury voor de Finale Haagse Shuffle 2020: Lonneke van Leth en Andy Ninvalle. Wil je dé gouden tip weten om te winnen? Lonneke en Andy vertellen je het!
Lonneke van Leth

''Mijn naam is Lonneke van Leth en ik heb de Haagse Shuffle verzonnen. In het dagelijks leven ben ik choreografe en artistiek leider van het Haags jeugddansgezelschap: Lonneke van Leth Dans.''

Wat vind jij belangrijk aan de Haagse Shuffle?

''Ik vind het belangrijk dat kinderen op een leuke manier in beweging blijven. De Haagse Shuffle is goed voor conditie, muzikaliteit, coördinatie, plaatsing in ruimte en voor het samen bewegen waarin iedereen gelijk is.''

Wat is de gouden tip voor leerlingen om de Haagse Shuffle Kampioen 2020 te worden?

''De choreo vooral met plezier dansen en ook erg belangrijk is hoe je de shuffle blijft beoefenen!''Andy Ninvalle

''Mijn naam is Andy Ninvalle aka Stewlocks. Ik ben een uitvoerend danser en performer die geïnspireerd is door hiphop. Kunst is mijn passie en ik benader mijn passie vanuit een standpunt van plezier en eenvoudigheid. Ik vind het veel belangrijker om begrepen te worden dan gelijk te hebben.''

Waarom zit jij in de jury?

''Ik doe mee aan de jury van de Haagse Shuffle omdat ik jaren lang in het buitenland gewerkt heb en toen deed ik erg weinig in mijn eigen stad. Ik vind het leuk om weer een bijdrage te leveren in Den Haag, dus toen Lonneke mij vroeg was ik gelijk enthousiast.

Behalve dat vind ik het zeer belangrijk dat de jeugd beweegt, letterlijk en figuurlijk. Wat ik leuk vind aan de Haagse Shuffle is dat deze dans een soort oude Afro-Amerikaanse sociale dans is, bekend gemaakt door o.a. James Brown. De originele naam is HAPPY FEET en ik deed deze dans als kind in de jaren 70. Ik vind het te gek dat na meer dan 50 jaar deze dans nog bestaat en zich heeft geëvolueerd voor de jeugd van tegenwoordig.

De Haagse Shuffle als concept vind ik boeiend omdat het jongeren stimuleert te bewegen in een periode van onze geschiedenis waarin sociaal zijn en samen bewegen lastig gemaakt wordt door Covid-19.''


De gouden tip om Haagse Shuffle Kampioen 2020 te worden... ''De pasjes goed leren, oprecht zijn en laten zien dat je fun hebt!''

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page